Privacyverklaring facturatie particulieren

Deze privacyverklaring informeert je over de verzameling van jouw persoonsgegevens bij het opstellen van een factuur als particulier. De verwerkingsverantwoordelijke hangt af van de winkel waar je aankopen doet. Een overzicht hiervan vind je onderaan deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens zijn heel belangrijk voor ons. We maken er dan ook een punt van om deze zo goed mogelijk te beschermen. Bij het gebruik van je persoonsgegevens, houden we rekening met de rechten die je hebt volgens de wet.

Deze privacyverklaring informeert je over hoe we je persoonsgegevens verzamelen en beheren om je aankopen te factureren. Wanneer je bepaalde producten/hoeveelheden aankoopt in onze winkels, stellen we een factuur op. Om fraude van handelaars die producten voor verdere verkoop zonder factuur aankopen tegen te gaan, is de wetgeving rond het opstellen van facturen door verkopers ruim omschreven. Omdat de wet ons verantwoordelijk stelt bij het ontbreken van facturen, hebben we intern strikte regels opgesteld wanneer facturen, ook voor particulieren, opgesteld dienen te worden. Daarnaast kunnen we ook facturen op vraag opstellen.

Voor het opmaken van de factuur hebben we je naam, voornaam, adres en telefoonnummer nodig. Je naam, voornaam en adres is verplichte informatie die op de factuur hoort te staan. Je telefoonnummer gebruiken we om je te kunnen contacteren in geval van problemen. We gebruiken deze gegevens enkel en alleen om de factuur te kunnen opstellen.

Facturen hebben een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Gezien we hier gebonden zijn aan wetgeving kunnen we je gegevens dan ook niet eerder schrappen.

Colruyt Group hecht heel veel belang aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Bij het gebruik ervan houden wij rekening met de rechten die je hebt volgens de wet:

  • Je kan een overzicht vragen van de persoonsgegevens die we van jou bijhouden. Je kan foutieve gegevens laten verbeteren en gegevens die niet langer relevant zijn laten verwijderen.
  • Je kan jouw contactgegevens laten doorsturen naar een andere partij.
  • Je kan ons vragen om het gebruik van jouw persoonsgegevens te beperken of om bezwaar te maken tegen een gebruik van jouw persoonsgegevens voor onder meer direct marketing doeleinden.

Heb je klachten rond de behandeling van jouw persoonsgegevens? Of heb je bijkomende vragen? Contacteer dan onze functionaris voor de bescherming van persoonsgegevens (Data Protection Officer – DPO). Dit kan op 3 manieren:

  • Schrijf een brief naar Etn. Fr. Colruyt nv, Edingensesteenweg 196, B-1500 Halle
  • Stuur een mail naar privacy@colruytgroup.com
  • Bel ons op +32(0)2 363 54 00.

Daarnaast heb je het recht om een klacht neer te leggen bij de toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming, welke in België de Gegevensbeschermingsautoriteit is.

Deze privacyverklaring werd het laatste bijgewerkt op 01/07/2022.

Lijst van verwerkingsverantwoordelijken:

Afhankelijk bij welke winkel je je aankopen hebt gedaan en waar er een factuur wordt opgesteld, is er een andere verwerkingsverantwoordelijke. Doe je aankopen bij meerdere winkels en heb je meerdere facturen op jouw naam, dan zal er per factuur een andere verwerkingsverantwoordelijke zijn. De verwerkingsverantwoordelijke herken je aan het logo van de winkel die op jouw kopie van de factuur staat.

  • Bio-Planet nv met maatschappelijke zetel te Victor Demesmaekerstraat 167, 1500 Halle en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 472.405.143. RPR Brussel;
  • Buurtwinkels OKay nv met maatschappelijke zetel te Victor Demesmaekerstraat 167, 1500 Halle en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 464.994.145. RPR Brussel;
  • Collect&Go, onderdeel van Etn. Fr. Colruyt nv met maatschappelijke zetel te Edingensesteenweg 196, 1500 Halle en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 400.378.485. RPR Brussel;
  • Colruyt Laagste Prijs, onderdeel van Etn. Fr. Colruyt nv met maatschappelijke zetel te Edingensesteenweg 196, 1500 Halle en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 400.378.485. RPR Brussel;
  • Colruyt Luxembourg S.A met maatschappelijke zetel te Rue F.W. Raiffeissen 5, 2411 Luxemburg en ingeschreven onder het ondernemingsnummer B124292 Groothertogdom Luxemburg;
  • Dreambaby nv met maatschappelijke zetel te Edingensesteenweg 196, 1500 Halle en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 472.630.817. RPR Brussel;
  • DreamLand nv met maatschappelijke zetel te Edingensesteenweg 196, 1500 Halle en ingeschreven onder het ondernemingsnummer 448.746.645. RPR Brussel.