Tips voor de perfecte smoothie bowl.

Een smoothie ken je vast wel, zo’n heerlijke gladde fruitmix zonder stukjes (echt smooth dus). Maar heb je ook al van een smoothie bowl gehoord? Dat is een lekkere, dikke smoothie met een topping van fruit, granen, zaden, superfoods … Een echte power booster om je dag mee te starten. Lepeltjes in de aanslag, want hier vind je alle tips en recepten voor de lekkerste bowls.

Wat is het verschil tussen een smoothie en een smoothie bowl?

Een smoothie bowl is niets anders dan een dikkere versie van een smoothie. Je versiert een smoothie bowl met lekkere toppings zoals noten, zaden, of fruit, in mooie vormen en patronen. En je eet ze met een lepel.

Je kan makkelijk zelf een smoothie bowl maken met een blender. Op warme dagen is het een heerlijk frisse traktatie als ontbijt, lunch of snack.

Smoothie

Zo maak je een superlekkere smoothie bowl

  • Vries je fruit in stukjes in voor je het mixt met de andere ingrediënten, zo krijg je een mooie, dikke massa.

  • Oeps, je fruit vergeten invriezen? Voeg wat bananen toe aan de mix en je krijgt meteen een dikkere smoothie.

  • Citrusvruchten en yoghurt zijn een lekkere maar soms wat zure combo. Voeg wat honing toe voor een zoete toets.

  • Variatie troef: mix je fruit met yoghurt, amandel- of haverdrink, kokosmelk of zelfs magere plattekaas. Het helpt ook om je smoothie dikker te maken.

  • Hou je kommetje lekker fris in de koelkast of gooi wat ijsblokjes bij in je blender.

5 verrassende weetjes over fruit

  1. Zijn je kiwi’s nog wat hard? Laat ze sneller rijpen in een papieren zak buiten de koelkast of leg ze in je fruitmand bij appelen en bananen.

  2. Het populairste fruit is … de banaan. Want na rijst, graan en maïs zijn bananen het meest gegeten voedsel ter wereld. Wow! Nog een bananenweetje: ‘banaan’ is het Arabische woord voor ‘vinger’.

  3. Van dit weetje zal je ondersteboven zijn: een peer groeit naar boven, de dikke onderkant steekt dus in de lucht. Maar door het toenemende gewicht kantelt de vrucht geleidelijk aan naar onder en krijgt de peer zijn typische vorm.
     
  4. De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China (vroeger ‘Sina’ gespeld). Daarom werd deze vrucht in het oud-Nederlands ‘appel Sina’ genoemd. Aha!

  5. Wist je dat een paprika geen groente is, maar thuishoort in de fruitafdeling? Paprika is rijk aan vitamine C, de rode paprika bevat meer vitamine C dan zijn groene broertje en zelfs meer dan een sinaasappel.

Meer inspiratie

Toon meer
Toon meer